27.10.14

27.okt. Kuumaveebasseinid

Lubame endale pika mõnusa hommiku. Kui lõpuks tõuseme, on kogu maja juba tühi. Chris ja Massimo jõuavad eelmisest külast pärale, samal ajal kui meie alles hommikusööki ootame. Päike paistab ja meil pole kiiret. Järgmine öömaja Jhinu Dandas (1780 m) on üle sälkoru vastasnõlval selgesti näha.

Sinna kohale jõuame umbes kell 13, sööme lõunat (nagu ikka tomatisupp ja gurung bread) ja siis longime kuumaveebasseinidesse, mis veerandtunni tee kaugusel all jõe ääres. Liguneme mõnuga neli?viis?kuus? tundi, kuni kõht jälle tühjaks läheb. Puhkus!

Chomrongis istusid terrassil kaks kutti, kes on just tulnud Annapurna ringilt. Ameeriklane, sitke ja sportlik, ning veidi ümaram austerlane, habemesse kasvanud ja näost ära kõrbenud, kes jõge ületades kaotas oma magamiskoti. Ristime nad verejoojateks. Lumetorm oli ringi kõrgeimat, Thorung La kuru tabanud vahetult enne nende päralejõudmist. Enamus teelolnuid keerasid pärast katastroofi otsa ringi, aga mitte Jackassid! Lund oli kuni 3 m, kohati lumekoorik kandis, kohati sumbati üksteise jälgedes. Austerlane oli juba üle kuru jõudnud, kui nägi enda kõrval lume alt üht saabast paistmas. Saapa küljes oli jalg ja jala küljes surnud nepaali mees. See oli lumetormi ohver number 41.

Samade tüüpidega kohtume kuumaveebasseinis ja mingil hetkel sulpsatab sooja vette ka maailmaparandaja Californiast, kes üksiku rändajana imeb ennast kaanina külge igaühele, kes vähegi tema jutlust kuulata viitsib. Veel ligunevad meiega samas basseinis suurem turismigrupp Inglismaalt, üksik Norra neiu koos giidiga, meie Malaisia sõbrad jpt. Miskipärast pole näha pikki hollandlasi.

Mul on täna privaattuba, mis hooajaväliselt on ilmselt peretütre magamistoaks. Leian sahtlist kaks paksu perekonnaalbumit ja riiulist suure roosa jänese kaissuvõtmiseks.

Meie luksnumber verandal. Milleks tõusmisega kiirustada.
Sinuwa hotelli peretütar
Eesootav teekond on juba hommikukohvi juues nagu peo peal
Suumin vastasnõlva
Hommikused vaated
Kaebuste raamat
Tuttav sild, nüüd teises suunas
Trendikad imikumütsid. Olen ka sellise heegeldanud kunagi
Vesipühvel annab vastumeelselt teed
Tuttav trepp, seekord üles
Tühja korviga kandjad mööduvad sust tõusul nagu s...uvast kärbsest
Malaislaste sherpa, kes võiks sama hästi fotomodellina töötada
Trekker vs porter. Actually, they need each other.
Korraks on üks basseinidest täielikult meie. Hetk hiljem täitub kuum vesi turistidega